Consiliul Național al Elevilor îndeamnă toți elevii, părinții și profesorii din România să protesteze în data de 9 septembrie, în timpul desfășurării festivităților de deschidere a anului școlar, purtând #doliupentrueducație.

Cea mai recentă măsură apărută în sfera educației, prin care elevii care obțin medii sub 5 la Evaluarea Națională sunt repartizați direct în școlile profesionale, este motivul principal care ne determină să ieșim la protest în curtea școlii.

Considerăm că propunerea venită din partea Ministerului Educației Naționale anulează eforturile depuse în ultimii ani pentru a crește relevanța învățământului profesional și distrage atenția de la cauzele reale pentru care unii elevi nu au performanțe la examenul de final de gimnaziu: subfinanțarea sectorului educațional, ineficiența actului de predare-învățare, lipsa de incluziune din mediul școlar.

„Mâine, la festivitățile de început de an, îndemnăm elevii, părinții și profesorii să participe la protestul inițiat de către Consiliul Național al Elevilor, prin purtarea unei banderole negre la braț. Prin acest simbol, transmitem Ministerului Educației Naționale că această “piesă de teatru” este banal regizată și că nu mai tolerăm așa ceva. Dacă și tu ai aceeași părere, te așteptăm în curtea școlii cu o banderolă neagră la braț, simbolizând doliul pe care îl ținem pentru sistemul de învățământ românesc.”, declară Mehran-Albert Sareh, președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor Teleorman.

Alătură-te protestului nostru, iar luni, când pășești pe poarta școlii, poartă o banderolă la braț sau alt simbol de culoare neagră!

Mai multe despre subiect, aici: http://bit.ly/doliu-pentru-educatie.

©️ Fabian Cuza, grafician în cadrul BdP CNE